Hvad er responsive design og hvorfor er det absolut nødvendigt?

Hvad er responsive design?

Responsive design er en måde at designe hjemmesider på. Man designer hjemmesiden med det formål, at den skal fungere på mobile enheder, altså både smartphones, tablets og almindelige desktop computere.

Det betyder, at din hjemmeside ser godt ud og er brugervenlig på både mobil, tablet og computer. Og at det er let at navigere rundt og læse uden at zoome.

Alternativet til en responsive hjemmeside, er én side til mobile enheder og én side til desktops. Det betyder, at du skal vedligeholde flere separate sider, hvilket nemt kan blive uoverskueligt og tidkrævende. Især hvis du ikke er særlig webkyndig. Med et responsivt design har du altså kun én hjemmeside der bliver tilpasset og justeret. En responsive hjemmeside er derfor nemmere at vedligeholde end to dedikerede sider til mobil og desktop.

Du bliver straffet for ikke at være responsive

At have en responsive hjemmeside er vigtigere nu, end nogensinde før. Ikke kun fordi der er en tendens til at flere og flere besøg kommer fra en mobil enhed, men siden 2015 har Google også i stigende grad straffet de hjemmesider der ikke var “venlige” overfor mobile enheder, da de er interesseret i at levere de bedste søgeresultater og den bedste brugeroplevelse.

I april 2015 begyndte Google at øge mobil søgeplacering for sider, der er pålidelige og anvendelige på mobile enheder. Google annoncere så i november 2016, at de begynder at teste Mobile First indekseringen. I marts 2018 begynder de efter testperioden at udrulle den nye indekseringsmetode.

Mobile First er en skelsættende ændring i den måde, som Google vurderer hvilke hjemmesider, der skal ligge øverst i søgeresultaterne. Indtil nu har Google primært vurderet og placeret din hjemmeside ud fra computer-versionen af dit website. Men med Mobile First-indeksering er det designet, indholdet og hastigheden på mobilversionen af din hjemmeside eller webshop, der danner grundlag for Googles indeksering og placering af dit website i søgeresultaterne.

Deres seneste udmelding fra juli 2019: “Mobile-first indexing will be enabled by default for all new, previously unknown to Google Search, websites starting July 1, 2019”

Altså er Google begyndt at indeksere ALLE nye hjemmesider efter Mobile-first

Fremtidens webshops er på mobilen

responsive design
Kilde: https://www.oberlo.com/statistics/mobile-commerce-sales

Som det fremgår af grafen, starter flere og flere kunder rejsen mod et køb på deres mobile enhed. Endvidere siger 3 ud af 4 at de fortager køb på mobilen fordi det sparer dem tid. Så er din webshop ikke optimeret til mobile enheder, udelukker du altså dig selv fra et kæmpe marked.

Så hvis din hjemmeside ikke har et responsive design og er brugervenlig på mobile devices, er der stor sandsynlighed for at dine mulige kunder, finder konkurrentens hjemmeside og foretager deres informationssøgning og køb her.

Når du køber en hjemmeside eller webshop af mig, er det selvfølgelig med et responsive design og testet af i alle skærmstørrelser. Se her hvad der ellers er inkluderet i mine løsninger